Spaghetti aglio, olio e peperoncino (+/- 20 MIN)
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (spaghetti met knoflook, olijfolie en chilipeper) is een makkelijke klassieker die je zo op tafel hebt staan. Het is een geliefd zuid-Italiaans gerecht dat gegeten wordt als primo (voorgerecht). Extra vergine olijfolie, chili pepertjes en knoflook zijn de enige producten die je nodig hebt om dit makkelijke pasta gerecht te maken. Wijzelf voegen er graag nog wat fijngesneden peterselie aan toe.
Benodigdheden:
– Pan om pasta in te koken
– Pan om saus in te bereiden.
Bereidingswijze:
- Zet een pan water op om de pasta in te koken. (meet of weeg het water)
- Verhit je andere pan en voeg de olijfolie toe.
- Kneus en pel de knoflook en voeg de knoflooktenen met een scheut olijfolie toe aan de pan.
- Bak de knoflook rustig goudbruin. Voeg de chili toe en haal de pan van de hittebron.
- Voeg ± 10 gram zout per liter water toe aan het water waarin je de pasta gaat koken.
- Kook de pasta volgens de verpakking – 2 minuten.
- Voeg een scheut ‘pasta water’ toe aan je saus en zet de sauspan weer op de hittebron.
- Giet de pasta af, en laat nog 1 á 2 minuten mee koken in de pan met saus. Let erop dat je de pasta goed in beweging houdt. Door de beweging en het zetmeel in het pasta water bindt de saus beter en ‘glaceer’ je de spaghetti met de licht pikante chili olie.
- Maak deze spaghetti aglio, olio e peperoncino af met wat fijngesneden peterselie en een klein extra scheutje olijfolie.
Optioneel: Wat geraspte bottarga voor wat meer diepgang of dit recept pan grattato voor een lekkere crunch.
Smakelijk!