Recept voor 4 voor/tussen-gerechten of 2 hoofdgerechten.
Ingrediënten:
220 gram Linguine Nº13
2 knoflooktenen
1 chili peper (of naar smaak)
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels colatura di alici.
(platte) peterselie naar smaak.
Recept voor 4 voor/tussen-gerechten of 2 hoofdgerechten.
Ingrediënten:
220 gram Linguine Nº13
2 knoflooktenen
1 chili peper (of naar smaak)
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels colatura di alici.
(platte) peterselie naar smaak.
Colatura di alici is een zuid-Italiaanse specialiteit uit het stadje Cetara. De saus stamt af van de Romeinse vissaus Garum. De Romeinen gebruikten het veel om hun gerechten mee op smaak te brengen. Je kan de colatura di alici dan ook op veel manieren gebruiken. Het is erg lekker met dun geschaafde kool, geroosterde of gestoofde groenten of in pasta recepten zoals dit recept linguine con colatura di alici. Colatura di alici is letterlijk het lekvocht dat vrijkomt van gezouten ansjovis. Dit klinkt misschien ranzig maar het is een echte smaakbom die je gerechten veel diepgang kan geven. Het is een super simpel gerecht dat je zo op tafel hebt staan en hieronder lees je hoe je ‘m maakt.
Benodigdheden:
Pan om de pasta in te koken
Pan om de saus in te maken
Vergiet
Bereidingswijze:
Super simpel en erg smakelijk! Schaaf er eventueel wat bottarga over voor nog meer diepgang in je gerecht.
Enjoy!