Pan grattato
Pan grattato met rozemarijn en ansjovis
23 mei 2020
Blog afbeelding spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
23 mei 2020

Blogpost afbeelding Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
INGREDIËNTEN:
Bruschetta:
Een paar plakken van je favoriete brood.

Rozemarijn-knoflookolie:

100 ml. extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
2 takjes rozemarijn.

Tomaten:
250 gram van de lekkerste tomaten die je kan vinden.
1 teen knoflook
3 eetlepels extra vergine olijfolie
Basilicum naar smaak
Zout naar smaak

Optioneel: beetje verse of gedroogde chili peper.

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum (+/- 20 MIN)

Bruschetta of bruschette (meervoud) is een simpel, robuust boerengerecht uit de regio’s Lazio en Abruzzo maar net als zoveel gerechten kent elke regio in het land wel iets soortgelijks. Bruschetta wordt gemaakt van oud brood dat geroosterd of gebakken wordt. Nadat het gebakken is wordt het brood ingewreven met een stuk knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie en fijn zeezout. Bruschetta is simpel gezegd een stuk oud brood dat weer opnieuw gebruikt wordt. Je kan bruschette op tal van manieren beleggen. Ze zijn erg lekker met geroosterde/gemarineerde groenten, plakje ham of stukje kaas. Maar de allerbekendste is toch wel de variant met aangemaakte tomaat.

Benodigdheden:
– Grillpan, BBQ of oven
– Snijplank
– Scherp (koks- of kartel) mes
– Kom of schaal waarin je alles kan mengen

Bereidingswijze:

Tomaat:

  1. Was, droog en snijd de tomaatjes.
  2. Stop de gesneden tomaatjes in een kom en breng op smaak met wat zeezout.
  3. Maak de teen knoflook schoon en snijd in flinter dunne plakjes of hak het fijn (indien je van wat pit houdt kan je er ook een klein beetje chilipeper bij toevoegen).
  4. Snijd of scheur met je handen wat blaadjes basilicum fijn en snijd de steeltjes mee indien deze er nog aanzitten. Meng alles rustig door elkaar. TIP: Wij zetten de tomaten op z’n minst 45-60 min weg op kamertemperatuur zodat de smaken goed kunnen mengen.
  5. Indien je een heel brood hebt, snijd er wat plakken vanaf. Rooster het brood in een grillpan of op de BBQ totdat het brood mooi gekleurd en krokant is.
  6. Meng de 3 eetlepels extra vergine olijfolie met de tomaat.
  7. Bestrijk het brood met wat rozemarijn-knoflook olie of een extra vergine olijfolie naar keuze en breng op smaak met wat fijn zeezout.

Schep wat tomaat op je bruschetta en genieten maar!

Ps. Mocht het je boeien, je spreekt het uit als Brus-khe-tta, niet brusjetta 🙂

Login